Bouw mee!

OBLIGATIES

Onze wooncoöperatie gaat 80 tot 100 woningen bouwen en blijft daar de eigenaar van. De leden van Eureka! worden de toekomstige huurders en als geheel besturen we de coöperatie. 

Om onze ambitie te verwezenlijken is geld nodig. We begroten nu 23,5 miljoen euro. Naast ons eigen geld, een lening van de bank, een lening van de Gemeente Amsterdam en bijdragen van fondsen (duurzaamheids- en wonen-voor-ouderen fondsen) gaan wij ons netwerk aanspreken om ons financieel te steunen. Dat doen we door obligaties uit te geven.

Een obligatie is een soort lening die we op termijn terugbetalen. De rente die je jaarlijks ontvangt, is afhankelijk van de looptijd van de obligatie. De rente en de lening worden – net als de overige leningen – afbetaald met de inkomsten van de huren. Elke obligatie heeft een waarde € 250,-. Je kan er 1 of meerdere kopen

Volgens het obligatie reglement van Coöperatieve Vereniging Eureka mogen we de gelden van de obligaties pas gebruiken nadat we de omgevingsvergunning aanvragen. Dat zal rond het 4e kwartaal van 2023 zijn. Daarom vragen we iedereen nu een toezegging te doen dat je obligaties gáát kopen. Later in het jaar gaan we je vervolgens verzoeken om het geld over te maken. Vanaf die datum zal de rente ingaan en ontvang je een bevestiging met vermelding van de looptijd, datum en bedrag en word je als obligatiehouder opgenomen in het obligatieregister.

Gaande het (bouw)proces nodigen we alle obligatiehouders regelmatig uit voor gezellige en informatieve bijeenkomsten. Door aankoop word je deel van een grotere gemeenschap die de stad herovert op de vastgoedmarkt!

Meer informatie? Lees de obligatie-voorwaarden en het informatieblad.