Bouw mee!

Onze wooncooperatie gaat 80 tot 100 woningen bouwen. Woningen die betaalbaar blijven en waarbij het sociale en culturele element van samenwonen en buurtbetrokkenheid centraal staat. Betaalbaar, zorgzaam, divers en betrokken zijn de centrale begrippen. De wooncooperatie is en blijft eigenaar van het gebouw en alle woningen. De leden van Eureka! worden de toekomstige huurders en als geheel besturen we de coöperatie. In de zuidelijke plint van het gebouw komt een zogenaamd Huis van de Wijk. Hier gaan activiteiten voor jongeren in plaatsvinden. Wij bouwen dit centrum en de gemeente betaalt de kosten daarvan aan ons terug.

Om onze ambitie te verwezenlijken is geld nodig. We begroten nu 23,3 miljoen euro. Naast ons eigen geld, een lening van de bank, een lening van de Gemeente Amsterdam en bijdragen van fondsen (duurzaamheids- en wonen-voor-ouderen fondsen) gaan wij ons netwerk aanspreken om ons financieel te ondersteunen. Dat doen we door obligaties uit te geven. Een obligatie is een lening die op termijn wordt terugbetaald. De rente die de obligatie-houder jaarlijks ontvangt is afhankelijk van de termijn/looptijd van de obligatie. De rente en de lening worden afbetaald met de inkomsten die uit de huren komen.

Binnenkort kan je op deze pagina obligaties kopen. De obligatiecamapgne is nu nog niet live maar je kan Eureka wel al steunen door een bedrag te DONEREN. Voordat we aan de bouw beginnen en leningen kunnen afsluiten, maken we als vereniging kosten. Denk aan: notaris voor statuten, websitebouwer, flyers/ledenwerving, Kamer van Koophandel, boekhouder, bankkosten. Deels betalen we zelf deze uitgaven, maar donaties zijn van harte welkom. Het gaat om een bedrag van € 23.000 voor dit en volgend jaar. Help je mee dit bedrag bij elkaar te krijgen? Je kan hieronder een bedrag doneren! Alle kleine beetjes helpen!